תלמידים | הוראה | גלריה לאמנות |
מודל עבודה אדריכלי - לפי תכנית נתונה . 1 - קנה המידה של דגם העבודה (הקטן) הוא : 1:100 . 2 - קנה המידה של הדגם ללקוח (הגדול) הוא : 1:50 .
מטרות התרגיל : 2 -  המבנה : הדגם צריך להיות דגם מתפרק - כדי לאפשר ללקוח לראות את החלוקה הפנימית של כל קומה וקומה . 3 -   להתמודד עם מבנה שחציו התחתון של המרתף שלו שקוע מתחת לפני הקרקע (1.5) וחציו העליון בולט מעל פני הקרקע . 4 -   להתמודד עם הקיר בחזית הכניסה שעוטף את הריצפה , יורד לאדמה , עולה על מדרגות הכניסה , כאשר גובה הריצפה בתוך הבית היא בגובה המדרגה העליונה . 5 -   בדגם העבודה צריך להיצמד לתכנית הנתונה . 6 -   בדגם העבודה מתייחסים לגושי המבנה ולא לפרטיו - חובה לזכור שק.מ. של דגם העבודה הוא 1:100 .
מה ניתן לשינוי ועיצוב על ידי התלמידים : 1 - בדגם שנבנה ללקוח ( ק.מ. 1:50) נצטרך לעצב את החזיתות של הבנין - כיון שלא קיבלנו חזיתות בכלל , ולכן יצא לכל אחד מבנה שונה . 2 - מידותיו של הדגם הגדול יכולות להשתנות בהתאם להחלטות התלמיד , ולא חייבות להתאים למידות התכנית . 3 - גם גושי המבנה וצורתו יכולים להשתנות על ידי התלמיד - בתנאי שהוא שומר על :     - שתי קומות בחלקו האחורי של הבנין (כשהתחתונה שבהן שקועה בחלקה מתחת לפני הקרקע) ,     - חדר מדרגות עגול שמהווה את הציר של הבנין ,     - שתי קומות בחלקו הקדמי של הבנין ( כשהריצפה בקומת הקרקע היא בגובה 3 מדרגות הכניסה) . 4 - מיקום הפתחים הדלתות , החלונות , חופשי לשינויים מבחינת מיקומם , גודלם , וצורתם . 5 - בדגם אדריכלי בדרך כלל לא בונים ריהוט ( אם רוצים להראות ללקוח את עיצוב הפנים - משרטטים תכנית ריהוט בק.מ. של הדגם , צובעים אותה , מדביקים אותה על הקרטון של הריצפה ורק אז בונים עליה את הקירות ) , אבל ככלל בדגם אדריכלי , לא מתייחסים לריהוט . 6 - גובה כל מדרגה הוא בדרך כלל רק שיכבה אחת של קרטון ביצוע ( גם בק.מ. 1:100 וגם ב 1:50 ) . 7 - חדר המדרגות העגול ישאר כאלמנט חלול וריק ( בלי מדרגות ובלי פתחים לקומות השונות ) גם בדגם העבודה , וגם בדגם ללקוח . 8 - בתרגיל שלנו נתייחס למרתף כחלל פתוח ללא חלוקה פנימית . 9 - המשטח המרוצף מחוץ לחדר האירוח בקומת הקרקע יכול להיות מעוצב כרצון התלמיד - כולל המדרגות היורדות ממנו לדשא . 10 - בדגם ללקוח אפשר להוסיף פרגולות . 11 - בדגם ללקוח צריך לעצב יפה את דלת הכניסה לבית ( בתוך המבואה ) . 12 - בדגם ללקוח יש לעצב גדר חיצונית יפה כחלק מעיצוב המבנה , ואפשר לעצב מעקות למרפסות השונות . 13 - ביצוע הדגם צריך להיות נקי , מדוייק , אסתטי , וברור ( בעיקר ללקוח ! ) , ובכל זאת כל אחד שיהיה חופשי לבחור סגנון , חומרים , וטכניקות שמתאימים לו . 14 - חובה להשתמש בחלקים מהדגם בפספרטו ( קרטון ביצוע מצופה בניירות צבעוניים ) . 15 - אפשר וצריך להשתמש בחומרים נוספים , (כדי שהדגם לא יהיה משעמם !) . 16 - בשימוש בחומרים נוספים - יש ללהקפיד שהם מתאימים לק.מ. של הדגם - וחשוב לוודא שהחומרים יאבדו את זהותם המקורית וייצגו את המסר שיועד להם . 17 - חובה להיזהר מקיטש ומפשטנות יתר - אך לא מפשטות . 18 - פשטות היא מטרה נכספת , פשטנות בעבודה יצירתית היא בזבוז והחטאה של המטרה . 19 - מידות המגרש הן 30x17 מ. 20 - גובהה של כל קומה הוא 3 מ. 21 - הרדיוס של חדר המדרגות העגול הוא 2 מ. 22 - גובהו של חדר המדרגות העגול הוא 10.5 מ. 23 - כל מטר ב 1:100 הוא סנטימטר אחד .
תהליך הבנייה המפורט נמצא בדף הבא - המשך לדף הבא ! |
מודל עבודה | מודל אדריכלי |    | מודל עיצוב-פנים | מ ב ו א |